آیتالله جنتی در اجلاس خبرگان رهبری:
معیشت و بیکاری دردهایی است که باید برای درمانش اقدامی کنیم/ در برخى پستهاى کشور فتنهگران حضور دارند/ رئیس جمهور اگر به اقتصاد مقاومتی عمل نکرده عذرخواهی کند
به گزارش کارگرآنلاین، آیتالله احمد جنتی رئیس مجلس خبرگان رهبری صبح امروز (سهشنبه) در دومین اجلاسیه رسمی دوره پنجم مجلس خبرگان گفت: مجلس خبرگان بزرگترین ارکان نظام جمهوری اسلامی ایران است چون سروکاری این مجلس با رهبری و مقام ولایتفقیه است که بزرگترین رکن در ارکان نظام اسلامی و ارکان دیگر محسوب میشود.
وی افزود: مسئولیت بزرگی بر دوش کسانی است که در مجلس خبرگان عضویت دارد بنابراین ما باید زمان را همیشه در نظر بگیریم چراکه شرایط هر زمان و التزام به آن مسألهای مهم است.
رئیس مجلس خبرگان رهبری از اعضای این مجلس خواست که همواره درصحنه حضورداشته باشند، پا بهپای رهبری حرکت کنند و فرمایشات و مطالبات مقام عظمای ولایت را مورد رصد و دنبال قرار دهند.
آیتالله جنتی تصریح کرد: باید خدا را شکر کنیم که پس از امام شخصی سکان رهبری را در دست گرفت که ازهرجهت لیاقت این جایگاه را دارد و راه امام (ره) را با نهایت قدرت استقامت و مقاومت ادامه میدهند و ما هم باید پیرو ایشان باشیم.
وی با اشاره به شرایط ویژه کشور از اعضای مجلس خبرگان رهبری خواست که وظایف خود را در این شرایط بشناسند و به آن عمل کنند.
رئیس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به فرمایشات مقام عظمای ولایت مبنی بر اینکه خبرگان و حوزههای علمیه باید انقلابی بمانند، گفت: انقلابی بودن را باید معنی کرد و توجه داشت که چه شرایطی دارد و چه وظایفی را به گردن ما گذاشته است.
آیتالله جنتی انقلابی بودن را اسلام ناب محمدی، قرآنی، علوی، حسینی، عاشورایی، غدیری، جهاد فی سبیل الله، موضعگیری مناسب در مقابل دشمنان خارجی و داخلی، هیهات منالذله، عمل به وصیتنامه آثار و راه امام (ره)، نهجالبلاغه، حمایت از مستضعف و محروم، مقابله با ظلم عنوان کرد.
وی همچنین معانی دیگر انقلابی بودن را ایستادگی کردن مقابل دشمن و طرح دوستی نریختن با آنان و دفاع از ارزشهای انقلاب و اسلام قلمداد کرد.
رئیس مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر اینکه ما امروز مشکلات زیادی در مملکت داریم، تصریح کرد: عمده مشکلات مردم معیشت است و فقر و بیکاری دردهایی محسوب میشود که باید احساس کرده و برای درمان آن کاری کنیم.
آیتالله جنتی معتقد است که باید روی بیکاری فکر کنیم و بررسی شود که چه عوارضی میتواند داشته باشد چراکه امروز جوانی میگوید کار و شغل ندارم و بیکارم ما باید بر روی این بیکاریها فکر کنیم یعنی چه که یک جوان کار ندارد و این بیکاری زمانی شکل مضاعف به خود میگیرد که آن جوان متأهل هم باشد. امروز افرادی هستند که صبح که از خواب بلند میشوند نان ندارند بخورند و سرگردان هستند و این مشکلها حضرت علی (ع) نیز را رنج میداد.
وی بابیان اینکه مشکلات اقتصادی دامنگیر افراد زیادی از جامعه است، گفت: ما مشکلات سیاسی، فرهنگی هم و حتی مشکلات گوناگون هم داریم اما مشکلات اقتصادی بسیار بیشتر است چه کسی باید جواب اینها را بدهد و چه کسی در مقابل مشکلات معیشتی مردم مسئولند.
رئیس مجلس خبرگان رهبری به مسائل سیاسی بهخصوص فتنه پرداخت و گفت: فتنه هم سر جای خود است مسأله فتنه را نباید سبک گرفت، فتنه اگر مسأله اول ما نباشد مسأله دوم ما است. چه کسی باید بگوید که هنوز فتنه خاموش محسوب نشده است عدهای دنبال فتنه هستند.
آیتالله جنتی بابیان اینکه فتنه یعنی براندازی اسلام و انقلاب، گفت: فتنه یعنی براندازی اسلام نه براندازی انقلاب؛ چون این انقلاب برای اسلام بناشده است و دشمنی آمریکا با ما هم دشمنی با اسلام است چون از اسلام سیلی خوردند.
وی با اشاره به اقدامات فتنهگران در سال 88، گفت: آنها مملکت را به آسیب رسیدند و خدا خواست که سر جای خود بنشینند اما آنها بیکار ننشستند سمتهایی در اختیار فتنهگران قرارگرفته و نظاره کنید آنها چطور با بچه حزباللهی و مردم برخورد میکنند ما باید اینها را بشناسیم و آنها را نفوذی در نظام تلقی کنیم.
رئیس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به طرح موضوع آشتی ملی، گفت: آشتی ملی یعنی چه، آشتی ملی یعنی اینکه ما هر بلایی دلمان خواست سر مملکت و مردم بیاوریم و الان هم دنبال نمایندگی مجلس و کرسیهای مدیریتی هستیم و به ما جایگاه بدهند، آنها درواقع میگویند به ما جایگاه بدهید.
آیتالله جنتی ضمن تقدیر از مواضع انقلابی مقام عظمای ولایت درباره در برخورد با طرح آشتی ملی، گفت: خداوند رهبری را حفظ کند که پاسخ آنها را داد البته اینها را باید علما به مردم بگویند. وظیفه علما سنگین و وظیفه خبرگان سنگینتر است شما تریبون در اختیاردارید و مردم هم به شما اعتماد دارند که رأی دادهاند.
وی با تأکید بر اینکه موضوع دشمنی آمریکا را نباید ساده گرفت، گفت: مبادا عدهای در کشور باشد که طرح دوستی با آمریکا بریزد همه بدانند ما ضعیف نیستیم، نباید اظهار ضعف کنیم چراکه مملکت امکانات، نیروی انسانی بالا و معادن زیرزمینی فراوانی در اختیار دارد که اگر از این ظرفیتها استفاده شود میتوانیم بر روی پای خود بایستیم.
به اعتقاد رئیس مجلس خبرگان رهبری نباید اینگونه فکر و القا شود که ما چیزی نداریم و فقیر هستیم.
آیتالله جنتی با اشاره به تأکید مکرر مقام معظم رهبری درباره اجرای اقتصاد مقاومتی، گفت: رئیسجمهور گزارشی از عملکرد اقتصاد مقاومتی را به مردم بدهد و بگوید عملکرد ما روی زمین این بوده است.
وی، افزود: به گفتار و آمال نمیشود تکیه کرد آقایان بگویند روی زمین چهکارهایی کردند تا مردم خوشحال شوند، اگر به اقتصاد مقاومتی آنگونه که بایدوشاید عمل نشده از مردم عذرخواهی کنند و بگویند دلیلش چه بوده است.
رئیس مجلس خبرگان رهبری در بخش دیگری از سخنان خود به دوازدهمین دور انتخابات ریاست جمهوری و پنجمین انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا اشاره و خاطرنشان کرد: باید مراقب باشیم چون این دو انتخابات مهم را پیشرو داریم.
آیتالله جنتی نظارت بر انتخابات شوراها را مصیبت دانست و گفت: هیچ حسابوکتابی در این انتخابات وجود ندارد و به صلاحیتها بهخوبی رسیدگی نمیشود. 400 هزار نفر وارد این انتخابات میشوند چه کسی صلاحیت آنها را بررسی میکند که اینها چه کسانی هستند.
به گفته وی، در بسیاری از شهرها برخی عملکردها نشان داده که منتخبین افراد صالحی نبودند و کارشان به دادگاه کشیده شده است.
آیتالله جنتی با اشاره به اصل 115 قانون اساسی، گفت: این اصل از قانون اساسی 9 شرایط را برای رئیسجمهور پیشبینی کرده که باید احراز شود که یکی از این شرطها بحث رجل مذهبی و سیاسی بودن است که باید بررسی شود به چه کسی رجل سیاسی و مذهبی میگویند.
رئیس مجلس خبرگان رهبری به شرایط مدیر و مدبر بودن در قانون اساسی برای ریاست جمهوری پرداخت و گفت: مدیر یعنی در حد اداره مملکت نه مدیریت مدرسه و اداره و در مورد مدبر بودن نیز شخص باید بداند راه گریز از مشکلات چیست.
وی امانت و تقوا را یکی دیگر از ویژگیهای رئیسجمهور آینده عنوان و تأکید کرد: مدیریت، امانتداری، تقوا و شجاعت رئیسجمهور بر اساس قانون باید احراز شود و اگر این شرایط توسط شورای نگهبان که مسئولیت سنگینی نیز به عهدهدارند احراز نشود نمیتوان هیچگونه اظهارنظری کرد.
به عقیده آیتالله جنتی، مردم باید بدانند که چه کسی را انتخاب میکنند و منتخب آنها چه مسئولیتی دارند.
رئیس مجلس خبرگان رهبری ضمن تأکید برافزایش مشارکت مردم در انتخابات، گفت: هر چه مشارکت مردم بیشتر شود اقتدار نظام نیز بیشتر خواهد شد بنابراین مردم باید شرکت کنند و به اصلح رأی بدهند.
وی اظهار امیدواری کرد: انشاءالله خبرگان رهبری در موضعگیریهای خود و سخنرانیهایش مفید باشد تا به محضر رهبری این مطالب ارائه شود و انشاءالله تا پایان این دوره نزد رهبری سربلند باشیم.
آیتالله جنتی در پایان به درگذشت آیتالله هاشمی رفسنجانی اشاره و خاطرنشان کرد: جای آقای هاشمی در جمع ما خالی است و ایشان همراه امام (ره) و یکی از قدیمیترین یاران امام (ره) بودند، قبل و بعد از انقلاب زحمت کشیدند، زندان رفتند و برای انقلاب مبارزات بسیاری داشتند و امیدواریم که بتوانیم راه امام (ره) را ادامه دهیم./فارس